Klokkemesse i Hamar domkirke 26.09. kl. 19.


I 2021 har «Klokkemesse» 40-årsjubileum, og det er en gyllen anledning til å få fremført verket om igjen for flere publikummere.

 

Ellef Røe komponerte «Klokkemesse» i 1981. Den ble urfremført samme år, og tatt opp igjen under Tynset Jazzfestival 23. august 2019. Omtrent 250 publikummere overvar denne konserten i Tynset kirke til store ovasjoner og henrykkelse. Musikerne og komponisten mottok store mengder gledelige godord for verket og fremførelsen, og etter konserten i 2019 har det vært mange spørsmål om gjenopptagelse. Dette verket kan ikke bli liggende inaktivt og ubrukt!

I 2021 har «Klokkemesse» 40-årsjubileum, og det er en gyllen anledning til å få fremført verket om igjen for flere publikummere.

Forhåndssalg av billetter her.

"Klokkemesse" er basert på gamle Olavstekster (Lux Illuxit/ Ljoset Dagnar) med kirkeklokkemotiver fra middelalderen. Gregoriansk tonespråk og klangdrakt blandes med vår tids jazzmusikk, både skreven og improvisert. Musikerne har varierende forankring i regionen, halvparten av dem er profesjonelle musikere og musikkpedagoger, og de har meget variert bakgrunn fra høyst forskjellige stilarter så som barokk, opera, pop, jazz, musikkteater og improvisasjon. Dette vil gi "Klokkemesse" et stort og spennende uttrykk, særlig også fordi Ellef Røe har gitt orkesteret ganske frie tøyler i tolkninger og solier.

Komponist: Ellef Røe
Flygel: Andreas Ulvo
Sopran: Guro Hjemli
Alt: Ragnhild Moan
Tenor: Knut Kippersund Nesdal
Baryton: Lars Eggen
Trompet: Tom Erik Antonsen
Altsax: Simen Nyhus
Tenorsax og prosjektleder: Eirin Lien
Trombone og orkesterleder: Kåre Nordseth
Orgel: Svein Gjelten Bakken
Elbass: Simen Wie
Gitar: Knut Solvang
Trommer: Alf Kippersund Nordseth
Pauker/rørklokker: Johnny Bjerknes
Lyd: Pål Terje Antonsen

Tilbake