Orgelmeditasjon over Håkon Gullvågs bilder

Velkommen til orgelmeditasjon i Hamar domkirke onsdag kl. 12!

Domkantor Trond Våge er tilbake fra ferie, og har gledet seg til å spille orgelmeditasjon igjen! Vi er så heldige å ha Håkon Gullvågs vakre malerier i Den Bibelske Syklus i kirkerommet. De innbyr til meditasjon over sentrale bibelfortellinger, og Trond vil i perioden fremover spille orgelstykker knyttet til disse motivene. Denne gangen er det Nattverden som står i fokus, og vi får lytte til Olivier Messiaens "Le Banquet de Celeste".

I tillegg vil vi få høre Triosonate i D-moll av Johann Sebastian Bach, et stykke som gir rom for ettertanke, og et livligere stykke av Alexander Guilmant.

Orgelmeditasjonen rammes inn av en liturgisk del med bibellesning, Fadervår og velsignelsen, ledet av vikarprest Marte Holm Simonsen. Etter gudstjenesten har vi en enkel kirkekaffe, og alle er hjertelig velkommen til en hyggelig prat med organisten og hverandre.