Gullplate i Storhamar kirke søndag 2. april!


Palmesøndag 2. april kl. 11 blir det en spesiell gudstjeneste i Storhamar kirke. Barnekoret Levende Lys, som holdt til i kirken i 35 år, spilte inn en rekke CD-er for IKO-Forlaget. Den første, "Hosianna! Påskesanger for små og store" har siden den bli gitt ut i 1994, solgt til gullplate.

Bilde av CD-coveret til gullplata

Gullplatetildelingen blir markert i forbindelse med gudstjenesten i Storhamar kirke søndag 2. april. IKO-Forlaget vil være representert og sørge for overrekkelsen til Eli Kristine og Geir Bjørnar Smebye som var ledere for koret og var produsenter for CD-en. Levende Lys-veteraner fra koret vil også delta, og flere av sangene og salmene denne dagen vil bli hentet fra CD-en.

I forbindelse med denne begivenheten inviterer menighetsrådet til kirkekaffe etter gudstjenesten.

Denne CD-en dannet bakgrunnen for at NRK lagte 3 programmer til Barne-TV som ble tatt opp i Hamar. I "Teodors Påske" var biskop Rosemarie Köhn programleder sammen med bamsen Teodor (Birgit Strøm) mens barn fra Levende Lys deltok med sang og andre aktiviteter. Programmene er fortsatt å finne i NRKs arkiv.

CD-en ble også stemt frem i NRK Hedmark hver lørdag i ett år i lokalradioens "Hedmarkstoppen" på 90-tallet og dermed innehaver av utmerkelsen "1-årsligaen". Sangen som ble brukt var "Klapp, alle hender, i glede".

Tilbake