Kristiansen / Vemøy i Hamar domkirke søndag 2. april 2023 kl. 19.00


Kristiansen / Vemøy er i en blanding av sakral musikk og ambient elektronika som bringer lyden av fortid og nåtid sammen i et dynamisk lydlandskap, farget av jazz og klassisk musikk. En fin måte å gå inn i påsken på.

Konsertplakat som viser artistene og konsertsteder og datoer

Billettpris kr 200,-.

Her er det forhåndssalg av billetter.
Du kan også kjøpe billett ved inngangen.

Kristiansen // Vemøy kommer til Hamar domkirke og gir oss mulighet til å oppleve deres musikalske landskap. Deres første album «Hymns of Compassion» ble utgitt i 2021. Det henter farge og tema fra pasjonstidens intense fortelling om kamp, lidelse og håp. Duoens andre album «Hymns of Longing» fra 2022 dreier tematisk rundt menneskets lengsel etter det evige og guddommelige. Albumet er på Dagsavisens liste over de beste norske jazzalbum i 2022.

Konsertene Kristiansen // Vemøy spiller i 2023 tar utgangspunkt i begge disse albumene. De er på samme tid både enkle og klangfulle, stille og mektige. Vemøys varme og luftige trompettone og Kristiansens ekspressive anslag og lekende klaverimprovisasjoner gir et sterkt, ordløst innhold til melodiene. I sum søker duoen å skape et rom for kontemplasjon og hvile for det moderne, rastløse menneske.

Kristiansen // Vemøy henter inspirasjon fra så vel den elektroniske musikkscenen som de romantiske komponistenes uttrykksfullhet, med en musikalsk estetikk som omfavner både det støyende og utydelige, og det beroligende og klare. I en blanding av sakral musikk og ambient elektronika bringes lyden av fortid og nåtid sammen i et dynamisk lydlandskap, der elektroniske underlag kontrasteres av akustiske elementer farget av jazz og klassisk musikk.

Kristiansen // Vemøy er på hver sin kant anerkjente musikere i ulike sammenhenger, både med andre artister og musikere, som komponister, og med egne prosjekter. Samarbeidet dem imellom har vokst frem gjennom arbeidet med Jakobmessene i Kulturkirken Jakob i Oslo.

Kristiansen // Vemøy

Øyvind Kristiansen [tangenter & programmering]

Jonas Kilmork Vemøy [trompet & elektronikk]

Link:

Hymns of Longing

Hymns of Compassion

Tilbake