Kantatekonserter i Vang kirke

I høst inviterer Vang kirkemusikk til kantatekonserter i Vang kirke sammen med Nivalis barokkorkester og gjestesolister både 13. august og 3. september. Velkommen!

Lørdag 13.august kl 18.00 kommer Alex Potter, countertenor, til Vang kirke. På programmet står utdrag av Bachs Vergnügte Ruh, Vivaldis Nisi Dominus og Bachs "Zum reinen Wasser er mich weist" fra kantaten BWV 112.

Alex Potter er en ettertraktet utøver av musikk fra 1600- og 1700-tallet. Han jobber med dirigenter som Philippe Herreweghe, Thomas Hengelbrock, Lars Ulrik Mortensen og Frieder Bernius. I tillegg til tallrike fremføringer av kjente komponister som Bach og Handel, er han spesielt interessert i å finne mindre kjente repertoarer.

Lørdag 3.september kl. 18.00 får vi høre Manuel Walser synge i Vang kirke. Han er en av Europas mest ettertraktede sangsolister. På denne konserten synger han en av Bachs vakreste kantater: Ich habe Genug. I tillegg framfører sopran Guro Hjemli ny musikk av den svenske komponisten Henrik Strindberg.

Manuel Walser er en av de mest ettertraktede barytonene i sin generasjon og er preget av sin allsidighet innen sang, konsert og opera.

Nivalis Barokk består av Jon Fredrik Hjemli, obo, Laima Olsson, Siv Thomassen, Susanne Schwarz, fiolin, Daniela Braun, bratsj, Mime Brinkmann, cello, Daniel Petrovic, kontrabass, Masumi Yamamuto, cembalo, N.N. Teorbe.

Samarbeidet i disse to konsertene rundes av med en kantategudstjeneste søndag 4. september kl. 11 i Vang kirke.

Billettsalg i døra for de to konsertene 13. august og 3. september:
Ordinær billett: Kr 250,-
Student/ungdom over 13 år: Kr 150,-