Orgelmeditasjon

Velkommen til Orgelmeditasjon onsdag 11. august kl. 12.00.

Vi fortsetter rekken vår med orgelmeditasjoner over spesielle tema. Vi er så heldige å ha Håkon Gullvågs vakre malerier i Den Bibelske Syklus i kirkerommet. De innbyr til meditasjon over sentrale bibelfortellinger, og kantorene våre vil i perioden fremover spille orgelstykker knyttet til disse motivene.

Denne gang har kantor i Ringsaker Roger Andreassen tatt seg turen til domkirkens orgelkrakk. Han har latt seg utfordre og inspirere av Gullvågs fargesterke Guds Lam. Vi skal få høre Agnus Dei fra Orgelmesse av Zoltan Kodaly, en ungarsk komponist som levde fra 1882 - 1967. Sammen med Béla Bartòk samlet han inn ungarske folkemelodier, og lot tonespråket fra dem inngå i hans egen musikk.

Orgelmeditasjonen rammes inn av en liturgisk del med bibellesning, Fadervår og velsignelsen, ledet av vikarprest Marte Holm Simonsen. Etter gudstjenesten har vi en enkel kirkekaffe, og alle er hjertelig velkommen til en hyggelig prat med organisten og hverandre