Musikkspillet "Jenta uten hender" 12.02. kl. 18 i Hamar domkirke

Som avslutningskonsert på «Orgelfestuken» er det duket for en spesiell opplevelse i Hamar domkirke!

Foto: Bragernes menighet

Musikkspillet «JENTA UTEN HENDER», basert på et eventyr av brødrene Grimm, fremføres med et knippe fremstående utøvere med manusforfatter og regissør MARIANNE HIRSTI i spissen!

Et kort sammendrag av innholdet: En fattig møller overtales til å selge datteren sin til djevelen. Fra den dagen forandres både hans og datterens liv. Djevelen lykkes ikke i målet om å vinne ‘Jenta’, men i kampen mot ham mister hun hendene.

Vi følger jentas ferd ut i verden som tigger. Hun møter store vanskeligheter, men også lykke, før den hevngjerrige djevelen på ny legger ‘kjepper i hjulene’, inntil vanskelighetene forløses.

Handlingen er bygget rundt musikk fra renessanse til romantikk, og spenningsfylt nykomponert musikk underbygger teksten og driver dramaet fram.

De medvirkende:
Jenta:                       Ingvild G. Loen
Mor/kongemor          Sara Aasen
Kongen:                    Johan Olsson
Djevelen:                  Øystein Kanestrøm
Mølleren:                  Jon Vegard Hovdal
Forteller:                  Marianne Hirsti
Bragernes guttekor,   dir. Jørn Fevang
Orgel:                      Trond Våge
Klaver:                    Terje Kvam
Komponist:              Martin Hirsti-Kvam

Billetter: Ordinær kr 210,- / studenter/ungdom kr 110,- / barn (0 - 12) gratis.
Forhåndssalg av billetter her.
Det er også mulig å kjøpe billett ved inngangen.

Dørene åpner kl. 17.30.

Manusforfatter: Marianne Hirsti-Kvam